"Rekao sam Vidalu da se mora uozbiljiti ako želi igrati"

Heynckes upozorio Čileanca

"Rekao sam Vidalu da se mora uozbiljiti ako želi igrati"

E. Čaušević

Arturo Vidal se već neko vrijeme nalazi u centru pažnje zbog svojih skandala izvan zelenog terena.

Čileanac je poznat po tome što voli izlaziti po noćnim klubovima, te često pravi skandale u vidno alkoholiziranom stanju. Vidal već mjesecima ne igra na nivou na kojem smo ga navikli gledati i sve češće se govori o tome da se Bayern želi riješiti ovog veznjaka već u januaru.

Trener bavarskog kluba Jupp Heynckes priznao je za njemačke medije da je nedavno razgovarao s Vidalom o njegovoj trenutnoj situaciji. Iskusni njemački stručnjak mu je jasno poručilo da nije zadovoljan njegovim ponašanjem, te ga je savjetovao da to mora hitno promijeniti.

"Imali smo razgovor prije desetak dana. Rekao sam mu da nisam zadovoljan njegovim fizičkim stanjem i kondicijom. Mora se drastično popraviti na treninzima ako želi da igra. Nije baš razmišljao o tome prethodnih mjeseci što se i vidi na njemu. Ali, otkad sam mu to rekao počeo je više da se trudi na treninzima", rekao je Heynckes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi