Rekordna kazna Hrvatskoj: UEFA nije imala milosti

Kazna za povike navijača na prijateljskim mečevima

Rekordna kazna Hrvatskoj: UEFA nije imala milosti

Krovna kuća evropskog nogometa FIFA kaznila je Hrvatski nogometni savez zbog neprimjerenih povika navijača na prijateljskim mečevima protiv Izraela i Mađarske koji su odigrani u martu mjesecu.

Hrvatski nogometni savez tako će morati na račun FIFA-e uplatiti čak 150.000 funti što je najveća kazna u historiji ovog saveza, a također će dva meča u kvalifikacijama za Sp igrati bez gledatelja.

Bit će to utakmice na domaćem terenu protiv Turske 5. septembra te 9. oktobra u gostimam kod Finske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

FIFA je u obrazloženju ovakve odluke navela da su se na mečevima između Hrvatske protiv Izraela i Mađarske čule dvije diskriminirajuće poruke te da su FIFA i UEFA već kažnjavali Hrvatsku zbog sličnih situacija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi