Remi Atalante i Genoe
Foto: EPA

Remi u Bergamu

Remi Atalante i Genoe

M. Šljivak

Fudbaleri Atalante i Genoe remizirali su (1:1) u susretu 35. kola italijanske Serie A.

Susret koji nijednom timu nije donosio puno na kraju je okončan podjelom bodova. Genoa je prva prijetila preko Berolaccija, ali je pogodio stativu. Uzvratili su domaći preko Consiglija, ali mu je golman gostiju Fetfatzidis sjajno odbranio.

Genoa je do vodstva stigla u 27. minuti. Paolo De Ceglie je sjajno pogodio glavom za prednost gostiju od 1:0, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Gosti su od 50. minute igrali s igračem manje nakon isključenja Portanove, dosuđen je penal, ali je German Denis bio neprecizan. Sjajno mu je odbranio golman gostuju Perin. 

Zatim je Benalouane pogodio prečku, Denis je imao dobar pokušaj, no ponovo je bio neprecizan, da bi ipak u 82. minuti domaći stigli do izjednačenja. Za konačnih 1:1 pobrinuo se Giuseppe De Luca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 35. kolo: 

Atalanta - Genoa 1:1 (De Luca 82'/ De Ceglie 27')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.