Remi Balikesirspora i Erciyespora, trijumf Konyaspora

Remi Balikesirspora i Erciyespora, trijumf Konyaspora

A. Beganović

Odigrana su dva susreta današnjeg programa 28. kola turskog fudbalskog prvenstva. U derbiju začelja Balikesirspor i Erciyespor su podijelili bodove (1:1), tako da će obje ove ekipe od naredne sezone po svemu sudeći igrati u nižem rangu, dok je Konyaspor nadigrao Akisar (2:1).

Balikesirspor, čije boje brani i naš Ermin Zec, je mnogo bolje otvorio susret i u 9. minuti jhe pogotkom Yildrima stigao do prednosti.

Deset minuta prije kraja Zoua je pogodio za konačnih 1:1. Naš internacionalac Ermin Zec, koji je prošli susret napustio zbog povrede u 42. minuti, danas je igrao od 56. minute.

Susret Konyaspora i Akhisara su bolje otvorili gosti, koji su u 32. minuti pogotkom Custodia stigli do prednosti. No, pred sami odlazak na odmor Guven stvari vraća na početak, da bi u 3. minuti Rangleov pogodio za pobjedu Konyaspora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.