Remi Basaksehira i Fenera u prvom meču polufinala

Polufinale Kupa Turske

Remi Basaksehira i Fenera u prvom meču polufinala

E. Čaušević

Fudbaleri Basaksehira remizirali su večeras na domaćem terenu protiv Fenerbahčea u prvoj utakmici polufinala Kupa Turske.

Basaksehir je fenomenalno otvorio večerašnju utakmicu i poveo je sa 1:0 već u sedmoj minuti kada je Under zatresao mrežu Fenera. Samo četiri minute kasnije isti igrač je bio u centru pažnje jer je po drugi put zatresao mrežu gradskog rivala.

No, samo minutu kasnije gosti su smanjili na 2:1 golom Tufana. Fener je u drugom poluvremenu uspio da izjednači na 2:2 kada je precizan bio Van Persie. Ispostavilo se ta je to konačan rezultat večerašnje utakmice.

Fener pred revanš ima veoma dobar rezultat, ali sigurno je da Basaksehir neće tek tako odustati od finala Kupa Turske. Bh. reprezentativac Edin Višća odigrao je svih 90 minuta za domaći tim.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kup Turske, polufinale:

Basaksehir - Fenerbahče 2:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi