Remi Borussije i Villarreala, Apollon bolji od Zuricha
Foto: EPA

Evropska liga, grupa A

Remi Borussije i Villarreala, Apollon bolji od Zuricha

M. Šljivak

Zanimljivo je bilo u susretima 1. kola grupe A Evropske lige, a derbi susret između Borussije i Villarreala u Moenchengladbachu završen je bez pobjednika 1:1.

Villarreal je dobro ušao u meč. Imali su nekoliko dobrih pokušaja na otvaranju utakmice, ali do gola nisu mogli. Borussija je na drugoj strani iz prve prave prilike stiga do vodstva. Lijepu akciju je završio Patrcik Herrmann za vodstvo od 1:0.

Ovaj rezultat je na semaforu stajao sve do 68. minute susreta. Ikechukwu Uche je samo minut nakon ulaska u igru pogodio za konačnih 1:1.

Kiparski Apollon je slavio pobjedu protiv švicarskog Zuricha (3:2)...

Pogotkom Papoulisa iz devete minute domaći su poveli s 1:0, a ovo je bio i prvi gol u novoj sezoni Evropske lige. Kada je Gullon pogodio za 2:0 činilo se kako je pobjednik već poznat, ali se Zurich nije predavao. Pogocima Rikana iz 50. i Gillesa Yapi-Yapa iz 54. minuti stigli su do izjednačenja (2:2).

Iako su u posljednjih 10-ak minuta igrali bez isključenog Gullona, autogolom Kocha iz 87. minute Apollon je došao do pobjede od 3:2.

Evropska liga, grupa A, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Borussia - Villarreal 1:1 (Herrmann 21' / Uche 68')
Apollon - Zurich 3:2 (Papoulis 9', Gullon 40'. Koch 87'ag / Rikan 50', Yapi-Yapo 54')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.