Remi Cvikinog Daliana, gol Hasanovića na debiju

Druga kineska liga

Remi Cvikinog Daliana, gol Hasanovića na debiju

Fudbaleri Dalian Transcenda i Shenzhena podijelili su bodove u 16. kolu druge kineske lige odigravši 3:3.

Fudbaleri koje s klupe predovid bh. stručnjak Rusmir Cviko poveli su već u 4. minuti i to pogotkom Wang Hongyoua. Ipak, gosti prije odlaska na odmor, tačnije u 30. minuti, stižu do poravnanja i to preko Fei Yua.

Nastavak meča donio je pravu dramu i na kraju podjelu bodova. Božić je doveo domaće ponovo u vodstvo, da bi gosti preokrenuli rezultat golovima Oumaroua i Xu Lianga. Ipak, domaći do boda dolaze u drugoj minuti sudijske nadoknade meča i to pogotkom nekadašnjeg fudbalera Željezničara Eldara Hasanovića. Inače, Hasanoviću je ovo bio debi u dresu kineskog kluba.

Ekipa Rusmira Cvike trenutno se nalazi na 11. mjestu druge kineske lige sa 18 bodova, dok je Shenzhen na 3. poziciji sa 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi