Remi Dynama i Timbersa, odluka u Portlandu
Foto: EPA

Play-off MLS lige

Remi Dynama i Timbersa, odluka u Portlandu

U Houstonu je odigran prvi susret četvrtfinala play-offa MLS lige između domaćeg Dynama i Portland Timbersa, a ove dvije ekipe su remizirale najnepopularnijim rezultatom, 0:0.

Od samog starta se igralo dosta tvrdo, te se vodila velika borba na sredini terena. Obje ekipe su imale nekoliko obećavajućih šansi, ali su se istakli i čuvari mreža na obje strane.

Utakmicu u Houstonu je obilježila i upotreba VAR tehnologije. U 30. minuti je arbitar Sibiga dosudio penal za domaće nakon što je Albertha Elisa u svom kaznenom prstoru oborio Mabiala.

Ipal, nakon pregledanja video snimka glavni sudija je zaključio da je Mabialin start bio čist, te je poništio svoju prvobitnu odluku.

O putniku u polufinale play-offa MLS lige će se odlučiti u revanšu u Portlandu, koji je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti