Remi Jamajke i Salvadora za prolaz u četvrtfinale
Foto: Twitter

CONCACAF Gold Kup, 3. kolo

Remi Jamajke i Salvadora za prolaz u četvrtfinale

U trećem kolu grupe C sastali su se Jamajka i Salvador i odigrali onoliko koliko im je bilo potrebno. Naime, remi rezultatom 1:1 bio je dovoljan za prolaz obje ekipe u četvrtfinale Gold Kupa.

Poveo je Salvador u 15. minuti kada Bonilla iskorištava odlično proigravanje Marroquina i pogađa za 1:0.

Većim dijelom utakmice gledatelji na stadionu Alamodome u San Anotniju su pratili dosta neinteresantan susret, a na izjednačujući gol Jamajke se čekalo do 64. minute.

Naime, nakon igranja rukom igrača Salvadora u svom kaznenom prostoru sudija Marrufo pokazuje na bijelu tačku, a siguran izvođač najstrožije kazne je bio Darren Mattocks.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Salvador se plasirao u četvrtfinale kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane ekipe, dok je Jamajka trenutno na prvom mjestu u grupi C.

Posljednji meč grupe C odigrat će Meksiko i Kurasao.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi