Remi Milana i Barcelone na San Siru, trijumf Celtica

Odigrani susreti trećeg kola Lige prvaka u grupi H

Remi Milana i Barcelone na San Siru, trijumf Celtica

Večeras su svoje duele trećeg kola Lige prvaka igrale ekipe u grupi H. 

Milan je na svom San Siru ugostio Barcelonu. Nakon samo deset minuta igre domaći su došli u vodstvo. Proradila je brazilska veza, Kaka je uposlio Robinha, a njemu nije bilo teško da matira Valdesa. Gosti su se vratili u 24. minuti susreta, a strijelac je bio Lionel Messi. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:1. 

Milan je u nastavku mogao prvi do gola. Sjajno je ubacio Muntari, ali je Robinho promašio cijelu loptu. Sjajnu priliku na drugoj strani imao je Adriano, ali se rezultat nije promijenio, pa su Milan i Barcelona podijelili bodove. 

U drugom susretu grupe H Celtic je na svom Celtic parku dočekao Ajax iz Amsterdama. Kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena domaći su došli do vodstva. Poulsen je skrivio jedanaesterac, a precizan sa bijele tačke bio je James Forrest. 

Domaći na samom startu drugog poluvremena dolaze do dva gola prednosti, strijelac je u 54. minuti susreta Kayal. U samom finišu susreta Ajax je smanjio na 2:1 a strijelac je bio Schone. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Celtic 2-0 Ajax (Goal Biram Kayal) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.