Remi Obale Slonovače i Konga

Afrički kup nacija

Remi Obale Slonovače i Konga

Fudbaleri Obale Slonovače i Konga podijelili su bodove u meču 2. kola Afričkog kupa nacija odigravši 2:2.

Kongo je hrabro ušao u meč pa su do vodstva stigli već u 10. minuti kada je Kebano pogodio za 1:0. Ipak, Obala Slonovače je do izjednačenja stigla u 26. minuti pogotkom napadačla Stoke Cityja Wilfrieda Bonyja. Samo dva minuta kasnije Kongo je ponovo poveo i to preko Kabanange. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme donijelo je još jedan gol i to u mreži Konga, a strijelac za novo izjednačenje Obale Slonovače bio je Serey Die u 67. minuti. Kongo je nakon ovog kola ostao lider grupe C sa četiri boda, dok je Obala Slonovače na drugom mjestu sa dva boda iz dva meča.

Narednu utakmicu Kongo igra protiv Togoa, dok će Obala Slonovače igrati protiv Maroka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi