Remi protiv Paoka dovoljan Violama za drugi krug

Guingamp slavio, remi u Firenzi

Remi protiv Paoka dovoljan Violama za drugi krug

Večeras su u okviru grupe K odigrane dvije utakmice, a snage su odmjerili Fiorentina i Paok te Guingamp i Dinamo Minsk. Meč u Firenci završen je remijem od 1:1, dok je Guingamp na svom terenu rutinski savladao Dinamo iz Minska sa 2:0.

Na velika uzbuđenja u susretu Fiorentine i Paoka valjalo je sačekati čitavih 80 minuta. Tada je Martens, koji je prethodno ušao u igru, Paoku donio vodstvo od 1:0. Kada se činilo da će grčki tim doći do važne pobjede, uslijedilo je izjednačenje. Igrao se 88. minut kada je Pasqual pogodio za 1:1 i konačni rezultat utakmice. Fiorentina je ovim rezultatom obezbjedila plasman u drugi krug, dok Paoku ostaje još samo nada.

Guingamp je sa 2:0 savladao goste iz Bjelorusije, a golovi su padali u finišu prvog odnosno drugog poluvremena. Beauvue je u 44. minuti doveo domaće u vodstvo, a gosti su priliku za izjednačenje imali u 55. minuti kada je dosuđen jedanaesterac za Dinamo. Stasević je bio neprecizan i tako propustio priliku poravnati rezultat. Kazna je uslijedila u 86. minuti kada je Mandanne povisio na 2:0 i postavio konačni rezultat susreta.

Evropska liga, grupa K:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Guingamp - Dinamo Minsk 2:0 (Beauvuve 44', Mandanne 86')
Fiorentina - Paok 1:1 (Pasqual 88' - Martens 81') 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.