Remi Rennesa i St. Etiennea u fantastičnoj utakmici

Ligue 1

Remi Rennesa i St. Etiennea u fantastičnoj utakmici

M. Šljivak

Rennes je na svom Route de Lorien stadionu u prvom susretu 28. kola Ligue 1 dočekao ekipu St. Etienna, a na kraju u jednoj fantastičnoj utakmici pobjednika nije bilo 2:2.

Mnoštvo prilika na obje strane viđeno je u prvom poluvremenu ovog susreta, a tek u finišu su pali i golovi, po jedan na obje strane. Rennes je do prednosti stigao u 44. minuti kada asistenciju Boyea koristi Romain Danze, te pogađa za 1:0. Ipak, u prvoj minuti kasnije prelijep gol za poravnanje rezultata na 1:1 postiže Yohan Mollo.

Rennes je do novog vodstva stigao u 51. minuti. Julien Feret je pobjegao odbrani gostiju, te je lijepim lobom savladao Ruffiera za vodstvo domaćih od 2:1. Radost domaćih navijača trajala je samo 14. minuta. Mollo je odlično uposlio Peierre-Emericka Aubemeyanga koji postiže gol za izjednačenje rezultata na 2:2.

Do kraja susreta prilika je bilo na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao, te jemožda završilo i najpravednijim rezultatom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.