Remi Šahtara i Seville, odluka o finalisti pada u Andaluziji
Foto: EPA

Dobra utakmica u Lvivu

Remi Šahtara i Seville, odluka o finalisti pada u Andaluziji

U okviru prve utakmice polufinala Evropske lige, Šahtar i Sevilla su večeras u Lvivu remizirali odigravši 2:2.

Sevilla je u prednost došla već u 6. minuti. Gameiro je uposlio Vitola, koji se lijepo oslobodio svog čuvara i matirao Pyatova za 1:0.

Domaći su se brzo probudili i uspjeli već do kraja poluvremena preokrenuti rezultat u svoju korist. Prvo je u 23. minuti Marlos poravnao na 1:1, da bi u 36. Stepanenko pogodio za vodstvo Šahtara i veliku radost ispunjene Arene u Lvivu.

U drugom poluvremenu je Sevilla bila mnogo bolji rival, a nagrada za to stigla je u finišu utakmice. Igrao se 82. minut kada je dosuđen jedanaesterac, a siguran realizator bio je Kevin Gameiro koji je postavio konačan rezultat utakmice.

Na kraju, zadovoljniji rezultatom mogu biti u taboru španskog kluba, koji je nakon prve utakmice nešto bliži plasmanu u finale. Ipak, Šahtar je večeras pokazao da se može nositi sa najtrofejnijim klubom u historiji ovog takmičenja i revanš će bez sumnje biti vrlo interesantan.

Utakmica na Ramon Sanchez Pizjuanu igra se za sedam dana u terminu od 21:05.

Evropska liga, polufinale:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šahtar - Sevilla 2:2

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi