Remi Schalkea i Gladbacha, golijada u Belgiji

Evropska liga

Remi Schalkea i Gladbacha, golijada u Belgiji

Pored duela Lyona i Rome, te Celte i Krasnodara, večeras su odigrane još tri utakmice 1/8 finala Evropske lige.

U njemačkom derbiju Schalke i Borussia M'gladbach su remizirali odigravši 1:1. Prvi su u vodstvo stigli gosti, koji su u 15. minuti poveli golom Hofmanna. Deset minuta kasnije, Burgstaller je poravnao na 1:1 i tada je sve izgledalo kao da će na ovoj utakmici biti još pogodaka.

Ipak, uprkos šansama sa obje strane, rezultat 1:1 ostao je na snazi i do posljednjeg sudijskog zvižduka, a zadovoljniji mogu biti gosti koji će za sedam dana biti u blagoj prednosti.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta za Schalke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prava golijada viđena je u susretu Genta i Genka, koji je završen pobjedom gostujuće ekipe rezultatom 5:2. Pogotke za Genk postizali su Malinovsky, Colley, Uronen i Samata (2x), dok su za domaće pogađali Kalu i Coulibaly. Gent je utakmicu završio sa igračem manje zbog isključenja Esitija u 84. minuti. Danijel Milićević i Tino Sven Sušić večeras nisu bili u konkurenciji za utakmicu.

U duelu Olympiakosa i Bešiktaša nije bilo pobjednika, a utakmica je završena rezultatom 1:1. Olympiakos je u 36. minuti poveo preko Cambiassa, da bi konačan rezultat postavio Aboubakar u 53. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi