Remi Seville i Levantea na Ramon Sanchez Pizjuanu
Foto: epa.eu

Primera Division, 11. kolo

Remi Seville i Levantea na Ramon Sanchez Pizjuanu

Fudbaleri Seville su u okviru 11. kola španske Primere na svom stadionu su remizirali protiv sastava Levantea, a rezultat je nakon 90 minuta glasio 1:1.

Prva ozbiljnija prilika na utakmici viđena je tek u 20. minuti utakmice. Alejandro Arribas je dobro skočio nakon kornera i pucao po golu, ali je golman gostiju odbranio bez problema. Već iz naredne prilike u 31. minuti Sevilla je povela.

Gerard Deulofeu je sjajno centrirao u srce šesnaesterca, a Victor Vitolo je sjajnim udarcem glavom pogodio lijeve rašlje protivničkog gola.

Utakmica nije obilovala sa previše šansi, a nakon što je prvo poluvrijeme završeno minimalnim vodstvo domaćeg sastava, u nastavku su fudbaleri Seville ponovo bili prvi koji su zaprijetili protivniku. Carlos Bacca ušao u šesnaesterac, raspalio po lopti, ali je udarac izblokirala odbrana Levantea.

Gostujući fudbaleri gotovo da nisu imali pravih šansi. Ipak, nakon jednog kornera u 80. minuti Beto je loše intervenisao, a loptu je u gol nakon što je došla do njega u poslao Victor Casadesus.

Domaći su do kraja pokušavali povratiti vodstvo, ali je gostujuća odbrana odoljela napadima, pa je na kraju meč završena 1:1.

Primera Division, 11. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla - Levante 1:1 (Vitolo 31. / Casadesus 80.)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.