Remi Slobode i Beitara na Bilinom polju

Prvo pretkolo Evropske lige

Remi Slobode i Beitara na Bilinom polju

Sloboda i Beitar su danas na Bilinom polju u Zenici odigrali prvi meč 1. pretkola Evropske lige. Nakon 90 minuta nije bilo pobjednika, ali ni pogodaka, pa je utakmica okončana rezultatom 0:0.

Prvu prijetnju na utakmici bilježimo u 3. minuti, kada je Stjepanović šutirao preko gola. Nakon toga je uslijedio period nešto bolje igre Izraelaca, koji su prijetili preko Valpoorta i Moyala. 

Dobru priliku za Slobodu imao je u 17. minuti Zajko Zeba. Kapiten Slobode je šutirao iskosa, a lopta je otišla pokraj stative. Najbolju šansu u prvom poluvremenu imali su gosti u 36. minuti, kada je Shechter izašao jedan na jedan sa Pirićem, koji je odlično odbranio njegov udarac. 

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke, ali jeste tri žuta kartona. U ekipi Slobode su opomene dobili Kostić i Zeba, dok je sa druge strane 'požutio' Valpoort.

Početak drugog poluvremena donosi bolju igru Beitara, koji je prijetio preko Atzilyja i Claudemira. Zeba je u 50. minuti šutirao snažno, ali pravo u golmana Kleymana, da bi najveća šansa na utakmici uslijedila u 67. minuti.

Nakon jednog skraćenog kornera, lopta je stigla do Karića koji je bio u sjajnoj prilici da dovede Tuzlake u prednost. Donedavni napadač Čelika je šutirao glavom pored gola i tako je ova stopostotna prilika otišla u nepovrat.

Beitar je potom krenuo u napade, ali je Sloboda imala mnogo ozbiljnije prilike. U 82. minuti Kostić je šutirao ali je Kleyton izbio u korner, da bi minutu nakon toga pokušao i Mehidić. Do kraja utakmice su još po jednom zaprijetili Karić i Zeba, ali ostalo je 0:0.

Revanš meč igra se u Jerusalemu za sedam dana.

Evropska liga, 1. pretkolo:

Sloboda - Beitar 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sloboda: Pirić, Kostić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Ordagić, Stjepanović, Govedarica, Mehidić, Merzić

Beitar: Kleyman, Rueda, Mori, Atzily, Scechter, Einbinder, Claudemir, Valpoort, Moyal, Mishan, Magbo

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi