Remi u El Clasicu: Ramos spasio Kraljeve u Barceloni

Bez pobjednika u El Clasicu

Remi u El Clasicu: Ramos spasio Kraljeve u Barceloni

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone remizirali su protiv Real Madrida u El Clasicu na domaćem terenu sa 1:1 u okviru 14. kola španske La Lige.

Prvo poluvrijeme današnjeg El Clasica nije ponudilo mnogo uzbuđenja. Prvu ozbiljniju priliku Barcelona je imala u 21. minuti kada je zaprijetio Luis Suarez, ali je njegov udarac u posljednjem trenutku izblokirao Sergio Ramos.

Kraljevski klub je dobru šansu imao u 37. minuti, Ronaldo je odlično šutirao, ali je Ter Stegen odbranio njegov udarac. U samom finišu prvog poluvremena zaprijetio je i Benzema, no njegov udarac izblokirala je odbrana katalonske ekipe.

Ipak, na samom otvaranju utakmice ljubitelji fudbala su vidjeli pogodak. Neymar je odlično izveo slobodan udarac sa lijeve strane, a najbolje u šesneastercu Reala snašao se Suarez koji je glavom loptu poslao iza nemoćnog Navasa. Ipak, treba se priznati da je Suarez vjerovatno bio u ofsajd poziciji.

Desetak minuta kasnije fenomenalnu šansu imao je Neymar koji je odlučno prošao Carvajala, ali je nakon toga sa svega nekoliko metara poslao loptu preko gola kraljevskog kluba. U 69. minuti zaprijetio je i oporavljeni Iniesta, no lopta je završila u korneru.

U 82. minuti sjajnu priliku imao je Lionel Messi koji je izašao oči u oči s Navasom, ali je Argentinac šutirao pored gola gostiju. U samom finišu utakmice Real je mogao do izjednačenja kada je Alba nakon udarca Ronalda spasio gol svoje ekipe.

Ipak, u 90. minuti Kraljevi su izjednačili. Ramos je još jednom pokazao da je igrač za sudijsku nadoknadu jer je ponovo svojim golom donio izjednačenje Real Madridu.

Real Madrid je prvi na tabeli La Lige sa 34 boda, dok je Barcelona druga sa šest bodova manje.

La Liga, 14. kolo:

Barcelona - Real Madrid 1:1

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi