Remi u lisabonskom derbiju, Porto niže pobjede
Foto: EPA

Primeira, 3. kolo

Remi u lisabonskom derbiju, Porto niže pobjede

E. Škorić

Lisabonski derbi odigrali su Benfica i Sporting u okviru trećeg kola portugalske Primeire.

Benfica je na Da Lužu ugostila Sporting i povela preko Gaitana u 12. minuti, ali je Slimani izjednačio na 1:1 samo osam minuta kasnije. To je ujedno bio i posljednji gol na susretu.

Benfica je nakon dva trijumfa osvojila jedan bod, dok je Sportingu ovo bio drugi remi uz jednu pbjedu.

Porto i Guimaraes su zasad jedine ekipe sa maksimalnim učinkom nakon tri kola. Porto je pred svojim navijačima treću pobjedu upisao protiv Moreirensesa. Golovi su postignuti u zadnjih 20 minuta. Torres je u 70. minuti zabio za 1:0, a do kraja je Jackson Martinez postigao dva gola.

Nacional je s 2:0 bio bolji od Arouce, dok je Ferreira slavila s 1:0 u gostima kod Penafiela, a Maritimo s 2:1 u Gil Vicenteu. 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Primeira, 3. kolo:
Gil Vicente - Maritimo 1:2 (Valente 25/ Bauer 58, Maazou 71)
Penafiel - Ferreira 0:1 (Cicero 79)
Nacional - Arouca 2:0 (Rondon 18 - penal, Suk Hyun-Jun 58)
Porto - Moreirense 3:0 (Torres 70, Martinez 82, 87)
Benfica - Sporting 1:1 (Gaitan 12/ Slimani 20)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.