Remi Vrančićevog Paderborna u prvom bundesligaškom meču
Foto: Kicker.de

Paderborn - Mainz 2:2

Remi Vrančićevog Paderborna u prvom bundesligaškom meču

U svom bundesligaškom debiju ekipa Paderborna upisala je svoj prvi bod ikada u najjačem njemačkom fudbalskom rangu, remiziravši u duelu protiv Mainza rezultatom 2:2.

Prvi do vodstva su stigli gostujući fudbaleri, a pogodio je Okazaki u 33. minuti utakmice. Ipak, vodstvo Mainza nije dugo trajalo. Samo četiri minute nakon vodstva gostiju, Kachunga je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

U nastavku susreta Paderborn je puno bolje stajao na terenu. Ekipa potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Marija Vrančića, koji se našao u početnom sastavu svog kluba, uspjela je doći do totalnog preokreta. Tri minute prije kraja utakmice Hünemeier je pogodio za veliki preokret i radost domaćih navijačima za vodstvo 2:1. Asistent kod drugog gola Paderborna bio je Bakalorz.

Iako su uspjeli vratiti u meč nakon što su gubili sa 0:1, fudbaleri Paderborna nisu uspjeli da sačuvaju prednost i upišu prvu, historijsku, pobjedu u Bundesligi. Glavni arbitar utakmicu je produžio za tri minute, a u četvrtoj minuti Hünemeier je napravio penal, koji Koo Ja-Cheol uspješno realizuje za konačnih 2:2.

Sjajni veznjak Paderborna, koji je jedan od nazaslužnijih za plasman ovoga kluba u Bundesligu u 61. minuti zaradio je žuti karton zbog jednog oštrijeg starta, a na terenu je proveo svih 90 minuta.

U narednom kolu Paderborn će gostovati kod HSV-a.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 1. kolo:
Paderborn - Mainz 2:2 (Kachunga 37., Hünemeier 87. / Okazaki 33., Koo Ja-Cheol 90.+4) 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije