Remi Wolfsburga i Lillea
Foto: EPA

Evropska liga

Remi Wolfsburga i Lillea

E. Škorić

I drugi susret drugog kola grupe H Evropske lige završen je rezultatom 1:1.

U prvom meču je Everton našeg Muhameda Bešića odigrao 1:1 u gostima s Krasnodarom, dok je istim rezultatom okončan i duel Wolfsburga i Lillea.

Njemački klub je dominirao većim dijelom utakmice, imao pregršt šansi, ali je Lille poveo u 77. minuti. Rodriguez je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Divock Origi je pogodio s bijele tačke.

Wolfsburg je uspio u 82. izjednačiti. Kevin de Bruyne postigao je lijep gol za konačnih 1:1. Umalo da Wolfsburg u nadoknadi vremena dođe do pobjede, ali je Enyeama zaustavio sjajan udarac Nalda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa H, 2. kolo::
Wolfsburg - Lille 1:1 (De Bruyne 82/ Origi 77 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.