Remijem u Poznanu Legia vratila lidersku poziciju

Poljska Ekstraklasa

Remijem u Poznanu Legia vratila lidersku poziciju

Derbi trinaestog kola poljske Ekstraklase u Poznanu su igrali domaći Lech i lider na tabeli Legia iz Varšave.

Jodlowiec je goste početkom drugog poluvremena doveo u vodstvo, ali je radost potrajala svega tri minuta. Za izjednačenje rezultata pobrinuo se Lovrencdics.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Osvojenim bodom mnogo zadovoljniji mogu biti domaći nogometaši koji su trenutno petoplasirani tim na tabeli sa 20 bodova.

Legiji je bod bio dovoljan za povratak na lidersku poziciju, ali nakon ovog kola tim iz varšave bodovno je izjednačen sa Pandžinim Gornikom.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

U drugoj utakmici igranoj danas Zawisza je na gostujućem terenu porazila Slask iu Wroclawa rezultatom 2:1. Patejuk je domaće doveo u vodstvo početkom drugog poluvremena, ali su preokret do kraja režirali Carlos i Geworgian.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.