Remy za pobjedu Chelseaja, velika greška Courtoisa
Foto: EPA

Pobjede Chelseaja i Evertona

Remy za pobjedu Chelseaja, velika greška Courtoisa

M. Šljivak
Teme:

Chelsea i Everton upisali su pobjede u susretima 30. kola engleske Premier lige.

Chelsea je uz dosta muke na gostovanju savladao ekipu Hulla s 3:2.

Odlično je počeo tim Josea Mourinha. Pogocima Hazarda i Coste već nakon devet minuta igre su Plavci imali prednost od 2:0, ali su to vodstvo uspjeli prokockati za samo dvije minute.

Elmohamady je u 26. minuti smanjio na 1:2, da bi Hernandez dvije minute kasnije iskoristio veliku grešku golmana Thibauta Courtoisa, te je pogodio za 2:2.

Do pobjedničkog gola Chelsea je stigao u 77. minuti. Loic Remy je pogodio za velika tri boda, koja tim sa Stamford Bridgea dodatno približavaju tituli prvaka.

Everton je kao gost savladao Queens Park Rangerse s 2:1.

Poveli su gosti s 1:0 u 18. minuti preko Colemana, da bi Vargas u 65. izjednačio na 1:1. Međutim, Aaron Lennon u 77. minuti susreta pogađa za pobjedu Evertona od 2:1. 

Muhamed Bešić nije igrao za Everton u uvom susretu.

Premier liga, 30. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hull - Chelsea 2:3 (Elmohamady 26', Hernandez 28' / Hazard 2', Costa 9', Remy 77')
QPR - Everton 1:2 (Vargas 65' / Coleman 18', Lennon 77')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.