Renato Gojković nova akvizicija Istre iz Pule

Karijeru nastavlja u Hrvatskoj

Renato Gojković nova akvizicija Istre iz Pule

D. Kurbegović

Nogometaši Iste iz Pule u prošloj sezoni jedva su se spasili ispadanja iz najjačeg ranga nogometa u Hrvatskoj.

Da se takva situacija ne ponovi u narednoj sezoni rukovodstvo kluba u ljetnom prelaznom roku dovela je nekoliko provjerenih igrača, a danas će ugovor potpisati još jedan fudbaler, koji je prošle sezone nastupao u Premijer ligi BiH.

Nakon što su vjernost za klub iz Pule nedavno potpisali bivši igrač Čelika Darko Mišić, te nekadašnji bh. reprezentativac i veznjak Željezničara Muamer Svraka, kako saznaje SportSport.ba danas će ugovor sa klubom iz Pule potpisati i mladi reprezentativac naše zemlje Renato Gojković.

Sjajni 19-godišnji stoper i bivši igrač Slobode i Čelika u srijedu je zajedno sa svojim zastupnikom posjetio Bilino polje, kako bi dobio sve potrebne papire za odlazak u Istru. Gojković se pozdravio sa bivšim saigraćima i zaželio im mnogo sreće u narednoj sezoni Premijer lige.

Ovaj defanzivac je sa 17-godina debitovao u Premijer ligi BiH, a u Čelik ga je prije dvije godine doveo Vlado Jagodić, kao najperspektivnijeg mladog defanzivca u državi. Gojković je za Čelik odigrao 50 utakmica, te se upotpunosti afirmisao kao igrač na Bilinom polju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.