Rennes jedini slavio u gostima, Prciću pola sata

Ligue 1, 4. kolo

Rennes jedini slavio u gostima, Prciću pola sata

E. Škorić
Teme:

Rennes je jedina ekipa koja je u dosadašnjim utakmicama četvrtog kola Ligue 1 upisala pobjedu u gostima.

Rennes je u Caenu slavio s 1:0 golom Toivonena iz penala u 88. minuti, a za goste je od 59. minute igrao i bh. reprezentativac Sanjin Prcić. Za Rennes je ovo bila druga pobjeda, a za Caen drugi poraz.

Regattin je u 78. minuti donio pobjedu Toulouseu nad Evianom, dok je minutu kasnije Gakpe zabio za pobjedu Nantesa nad Montpellierom (1:0). 

Lorient se poigrao s Guingampom i na kraju slavio sa 4:0 uz golove Cypriena, Chavarrije, Touzghara i Coulibalyja. Posljednja dvojica u strijelce su se upisali s penala.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Najbolju utakmicu odigrali su Lens i Reims, a domaći su slavili s 4:2, uz tri gola u posljednjih 10 minuta. Još podsjetimo da je u petak navečer Marseille s 4:0 savladao Nicu.

Ligue 1, 4. kolo:
Caen - Rennes 0:1 (Toivonen 88 - penal)
Lens - Reims 4:2 (Cyprien 45, Chavarria 47, Touzghar 61 - penal, Coulibaly 87 - penal/ Mandi 7, Courtet 80)
Lorient - Guingamp 4:0 (Jeannot 59, Lavigne 81, 90, Ayew 83)
Nantes - Montpellier 1:0 (Gakpe 79)
Toulouse - Evian 1:0 (Regattin 78)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.