Rennes slavio protiv Lyona, Monaco kiksao
Foto:EPA

Francuska liga, treće kolo

Rennes slavio protiv Lyona, Monaco kiksao

S. Bošković

Rennes je šokirao Lyon, Toulouse sačuvao bod protiv Monaca

Lyon je na domaćem terenu poražen od Renesa sa 2:1. Pedro Henrique doveo je goste u vodstvo nakon samo sedam minuta igre, a izjednačio je Fekir pet minuta kasnije. Ipak velika tri boda gostima je donio Zeffane u 55. minuti.

Identičnim rezultatom Nica je savladala Cean. Svi golovi su pali u drugom dijelu igre. Ben Arfa u 66. minuti i Plal u 77. minuti bili su precizni za domaćine. Delort je postigao gol za goste.

Pobjedu od 3:0 upisala je Bastia protiv Gungampa, dok je Anger slavio protiv Ajjacio s 2:0


Nantes je kod kuće osvojio tri boda protiv Reimsa pobjedom od 1:0, a jedino gol na susretu djelo je Lenjanija u 76. minuti igre.

Monaco je protiv Toulousa tražio pobjedu i nisu je našli. Osvojili su samo bod rezultatom 1:1. Vodili su domaćini od 22. minute kad ih je u vodstvo doveo Doumbija. Ipak sva nadanja u tri boda pala su u vodu kad je Lemar pogodio za 1:1

Francuska liga, treće kolo:

Lyon - Rennes 1:2 (Fekir 12', Henrique 7', Zaffane 55')

Bastia - Guingamp 3:0 (Palmieri 5', 39', Coulibaly 90+1)

GFC Ajjacio - Angers 0:2 (N'Doye 2', 20')

Nantes - Reims 1:0 (Lenjani 76')

Nica - Cean 2:1 (Ben Arfa 66', Plea 77', Delort 67')

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Toulouse - Monaco 1:1 (Doumbia 22', Lemar 65')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.