Rennes slavio u gostima kod Marseillea

Francuska Ligue 1

Rennes slavio u gostima kod Marseillea

Marseille je ponovo razočarao svoje navijače, a ovog puta su poraženi na domaćem terenu od Rennesa sa 3:1.

Marseille i Rennes su se sastali na Velodromeu u okviru 5. kola francuske Ligue 1, a gosti su bili bolji rival i zasluženo slavili pobjedu. 

Već se na samom početku susreta moglo vidjeti da se domaći navijači danas neće dobro provesti, a strijelac vodećeg gola za goste bio je Khazri i to u 2. minuti. Samo osam minuta kasnije Bourigeaud je postigao novi gol za povećanje prednosti gostujuće ekipe. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

U nastavku su viđena također dva gola, po jedan na obje strane. Prvo je Gnagnon pogodio za potpuni potom domaćih u 70. minuti, da bi tri minute kasnije počasni gol za Marseille postigao Sanson. Treba reći i to da je Mubele za goste promašio penal u sudijskoj nadoknadi.

Marseille nakon pet kola ima samo sedam bodova, dok je Rennes na 14. poziciji sa pet bodova i danas im je ovo bila prva pobjeda. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi