Reprezentacija SAD-a ostala bez selektora

Arena podnio ostavku

Reprezentacija SAD-a ostala bez selektora

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država ostala je bez selektora nakon neuspjeha u kvalifikacijama. 

Amerikancima je za plasman na Svjetsko prvenstvo trebao bod u posljednjem kolu kod Trinidada i Tobaga, ali do njega nisu došli i sljedeće godine neće nastupati u Rusiji.

Odgovornost za neuspjeh na sebe je preuzeo selektor Bruce Arena, koji je podnio ostavku na mjesto selektora Sjedinjenih Američkih Država.

"Kada sam preuzimao reprezentaciju znao sam kakav je izazov preda mnom, veći nego što ljudi misle. Dali smo sve od sebe, ali nismo uspjeli, nema izgovora. Nismo odradili posao i preuzimam odgovornost", kazao je Arena. 

Arena je na kormilo reprezentacije svoje zemlje stigao u novembru 2016. godine. To mu je bio ujedno drugi mandat, pošto je prethodno Sjedinjene Američke Države vodio u periodu od 1998. do 2006. godine. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Među kandidatima za novog selektora spominju se Marcelo Bielsa, Gerardo Martino, Tab Ramos...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi