Reprezentativac Gane suspendovan na 12 mjeseci

Samuel Inkoom kažnjen zbog dugovanja bivšem menadžeru

Reprezentativac Gane suspendovan na 12 mjeseci

Reprezentativac Gane Samuel Inkoom je suspendovan od strane FIFA-e na period od 12 mjeseci, a njemu je u tom periodu zabranjeno bavljenje svim aktivnostima povezanim sa fudbalom.

Ovaj 28-godišnji defanzivac koji nastupa za bugarsku Vereyju je kažnjen zbog odbijanja da plati kompenzaciju svom bivšem menadžeru, saopšteno je iz FIFA-e.

Inookomu je naređeno da svom nekadašnjem menadžeru Andyju Evansu isplati sumu dogovrenu u ugovoru između ove dvije stranke, a ukoliko izmiri svoje obaveze, FIFA će razmotriri ukidanje sankcije. "Zabrana će biti na snazi dok gospodin Inkoom ne plati puni iznos svom bivšem menadžeru", stoji, između ostalog, u saopštenju FIFA-e.

Ovaj fudbaler je već jednom kažnjen od strane FIFA-e zbog istog slučaja. Inkoomu je, naime, 2014. godine odbijena žalba koju je zbog ovog slučaja uputio Sudu za arbitražu u sportu. 

Samuel Inkoom je slavu stekao nastupima u reprezentaciji Gane, a 2010. godine je u dresu državnog tima uspio stići i do četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi