Reprezentativci Srbije već dobili prvu zabranu za Mundijal

Muslin uveliko razmišlja o Rusiji

Reprezentativci Srbije već dobili prvu zabranu za Mundijal

Reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo, čime je prekinula crni niz od tri propuštena velika takmičenja (2012., 2014., 2016.).

Iako je do Mundijala u Rusiji ostalo još mnogo vremena, selektor Srbije Slavoljub Muslin već uveliko razmišlja o najznačajnijem sportskom događaju 2018. godine pa je tako igračima već najavio prvu zabranu.

Naime, reprezentativci Srbije u Rusiju neće moći voditi supruge i djevojke, ali će one moći biti s njima tokom priprema. Ipak, tokom samog prvenstva, ne.

"Planiramo da pripreme budu u Austriji i Švicarskoj, gdje nema mnogo vrućine. Tamo će društvo igračima moći praviti supruge, devojke, djeca, odnosno svi članovi porodice. Igrači u klubovima prije podne treniraju, a popodne idu kući i žive normalnim životom, pa nema razloga da tako ne bude tokom priprema. Kada odemo u Rusiju, a 9.juni je krajnji rok, tada idemo bez supruga. Idemo sami", rekao je Muslin za srbijanske medije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Srbijanski selektor je tu odluku opravdao riječima da je fudbalerima na Mundijalu potrebna maksimalna koncentracija i posvećenost, te da svi fudbaleri tih sedmica moraju biti fokusirani isključivo na fudbal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi