Rettig: Salihović odlučuje hoće li ostati u Hoffenheimu
Foto: EPA

Sportski direktor Hoffenheima

Rettig: Salihović odlučuje hoće li ostati u Hoffenheimu

Sejad Salihović bi nakon devet godina mogao reći "zbogom" Hoffenheimu i potražiti novu sredinu u ljetnom prijelaznom roku. 

Bh. reprezentativac u protekloj sezoni njemačke Bundeslige nije se mnogo naigrao pod palicom Markusa Gisdola, a u klubu iz Sinsheima vlada velika neizvjesnost po pitanju njegove sudbine. 

"Hoće li Salihović ostati o Hoffenheimu? To zavisi isključivo od njega. Uvjeren sam da će naredne sezone imati priliku da igra redovnije, ali prije toga s njim moramo razgovarati na dvije teme: Da li će se priključiti ekipi i koliko konstantno može igrati", izjavio je sportski direktor Hoffenheima, Peter Rettig.

Podsjetimo, Salihović je jučer u razgovoru za SportSport.ba potvrdio da postoje klubovi koji ga žele angažovati. Ako je vjerovati pisanju inostranih medija, radi se o klubovima iz Turske i Engleske, kao i o Al Ahlyju i Dubaija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.