Rezervista Bencun odveo Hajduk na čelo tabele

Splićani su novi lider

Rezervista Bencun odveo Hajduk na čelo tabele

Poraz Dinama u Parku mladeži najbolje je iskoristio Hajduk koji je večeras preokrenuo rezultat protiv Hrvatskog dragovoljca i zasjeo na čelo tabele. 

Igrač utakmice bio je mladi Marko Bencun koji je ušao sa klupe i postigao oba pogotka. Sigećani su na poluvrijeme otišli s prednošću 1:0 pogotkom Sivonjića. Isti je igrač početkom drugog poluvremena promašio zicer za podebljanje vodstva.

Nedugo zatim Hajdukov trener Igor Tudor povukao je potez utakmice. U igru je uveo Bencuna, koji mu se odužio postigavši oba pogotka u preokretu. Prvi u 59., a drugi u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Tino Sven Sušić i Avdija Vršajević igrali su tokom svih devedeset minuta, dok je Haris Bukva uz žuti karton zamijenjen u 78. minutu.

U drugom susretu igranom danas Slaven Belupo je rezultatom 2:0 savladao Osijek. Hajduk je u vodstvu sa 27 bodova, jednako koliko ima i drugoplasirani Dinamo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.