Rezervista Ramirez za minimalac Barce na El Madrigalu

Primera, 2. kolo

Rezervista Ramirez za minimalac Barce na El Madrigalu

E. Škorić

Nogometaši Barcelone ostvarili su minimalnu pobjedu u gostima kod Villarreala u drugo kolu španske Primere.

Barcelona je u svim segmentima igre nadigrala Villarreal na El Madrigalu, no nedostajala je realizacija, a ni sreća nije bila saveznik katalonske momčadi. Ipak, uspjeli su izabranici Luisa Enriquea u posljednjih 10-ak minuta postići gol za pobjedu.

Prvu ozbiljniju šansu imali su gosti u 15. minuti, Pedro je šutirao, ali je Asenjo odbranio. Ruiz je u 23. minuti promašio za domaće. 

Nova prijetnja Barcelone stigla je u 29. minuti. Messi je pucao iz slobodnjaka, Asenjo spašava Žutu podmornicu. Do kraja prvog dijela Barca je gospodarila terenom, ali mreže ostaju netaknute.

I u nastavku je Barca konkretnija i opasnija, drži loptu više u svojim nogama, ali Asenjo i odbrana domaćin ne popuštaju. Alvesov udarac glavom je izblokiran u 68. minuti. 

Umalo da Villarreal iz jednog napada dođe i do vodstva. Pina je dobro tukao u 73. minuti, ali pogađa stativu. Samo minutu kasnije Espinosa je u izglednoj šansi, šutira pored gola Brava.

Razmjenjivale su se šanse na obje strane, ali Asenjo i Bravo su se potrudili da gledatelji na El Madrigalu ostanu uskraćeni za golove, makar na kraju pao jedan. U 77. minuti Messi opet prijeti, ali lopta nije odsjela u mreži domaćeg sastava. Rezervista Sandro Ramirez u 82. minuti donosi Barci veliko slavlje pogotkom za 1:0.

Barca nakon dva kola ima šest bodova, dok Villarreal ostaje na jednom bodu. I jedni i drugi su u prvom kolu upisali pobjede. Katalonci su bili bolji od Elchea, Villarreal od Levantea u gostima. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 2. kolo:
Villarreal - Barcelona 0:1 (Ramirez 82)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.