Dva gola bh. reprezentativca

Riad Bajić odveo Konyaspor u finale Kupa Turske

E. Čaušević

Fudbaleri Konyaspora savladali su večeras na domaćem terenu Kasimpasu u revanš meču polufinala Kupa Turske.

U prvoj utakmici Kasimpasa je slavila sa 3:2 na domaćem terenu, te je s blagom prednošću doputovala na revanš. Međutim, Konyaspor je na krilima fenomenalnog bh. reprezentativca Riada Bajića uspjela da slavi sa 2:0 i tako se plasira u finale Kupa Turske.

Konyaspor je do prednosti stigao u 18. minuti utakmice kada je Sari skrivio penal. Odgovornost je preuzeo Bajić koji je bez problema pogodio za 1:0 i veliko oduševljenje domaćih navijača.

Kasimpasa je pokušala da se vrati u meč u drugom dijelu. Gosti su imali nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Kazna za propuštene prilike stigla je u 57. minuti kada je Bajić majstorski pogodio za 2:0 što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice. 

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka igrači Konyje su proslavili veliku uspjeh plasman u finale Kupa Turske gdje će igrati protiv boljeg iz duela Basaksehir - Fenerbahče. Svih 90 minuta odigrao je Hadžiahmetović, a Bajić je izašao u samom finišu, dok je u 69. minuti u igru ušao Milošević.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Polufinale Kupa Turske, revanš:

Konyaspor - Kasimasa 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti