Ribery ima karakter: Rekao sam, neću da igram za Francusku
Foto: EPA

Ne zanima ga Platinijeva prijetnja

Ribery ima karakter: Rekao sam, neću da igram za Francusku

E. Škorić

Nogometaš Bayern Minhena Franck Ribery definitivno ne želi da igra za Francusku.

Ribery je prošlog mjeseca odlučio da okonča reprezentativnu karijeru, ali je Michel Platini, prvi čovjek UEFA-e, rekao da bi krilnog nogometaša Bayerna mogla sustići suspenzija na tri utakmice u klubu ako se ne odazove pozivu selektora nacionalnog tima.

“Ranije sam rekao da sam se povukao iz reprezentacije i neću da mijenjam odluku. Razgovarao sam sa selektorom i postigli smo dogovor. Želim da se fokusiram na Bayern u budućnosti i to je to”, kazao je Ribery.

Ribery je za Tricolore debitovao 2006. godine, a zbog povrede nije igrao na Mundijalu u Brazilu. Za Francusku je odigrao 81 utakmicu uz 16 postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.