"Ribery ima preveliko mišljenje o sebi, tužno je zbog Carla"
Foto: EPA

Babbel o Francuzu i otkazu za Ancelottija

"Ribery ima preveliko mišljenje o sebi, tužno je zbog Carla"

M. Šljivak

Carlo Ancelotti je tokom prošle sedmice dobio otkaz u minhenskom Bayernu.

Nakon nešto više od godinu dana italijanski stručnjak je napustio mjesto trenera njemačkog velikana, a klub je kao razlog za otkaz ovom treneru naveo loš odnos sa igračima.

Priznali su iz Bayerna kako je nekoliko fudbalera bilo protiv Ancelottija, a među njima je bio i Francuz Franck Ribery.

Ovaj 34-godišnji fudbaler je među glavnim igračima u svlačionici zbog činjenice da je velika zvijezda i da je već više od 10 godina u timu. Upravo je on navodno pokrenuo hajku protiv Ancelottija i na kraju je Italijan morao otići.

Markus Babbel, nekadašnji fudbaler Bavaraca i Liverpoola, tvrdi da Ribery ima preveliko mišljenje o sebi i da on već dugo nije zvijezda za kakvu se smatra. Razočaran je i odnosom prema sada već bivšem treneru.

"Franck Ribery nije postigao gol u posljednje dvije sezone Lige prvaka. On smatra da je još uvijek na nivou Cristiana Ronalda ili Lionela Messija, ali realnost je drugačija. Kada je Bayern igrao bitne utakmice, njega nije bilo nigdje", rekao je Babbel, te je dodao:

"Krivo mi je što je Ancelotti okrivljen za loše rezultate Bayerna. Znam da je Ribery ostavio trag u klubu i da ima velike zasluge, ali stav kojeg je imao prema Ancelottiju kvari utisak o njemu u mojim očima", istakao je Babbel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ribery je trenutno van terena zbog povrede ligamenata koljena i još nije poznato kada će se vratiti na teren.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi