Ribery: Lewandowski je zaslužio Zlatnu loptu

Ima svog favorita za ovu nagradu

Ribery: Lewandowski je zaslužio Zlatnu loptu

E. Čaušević

Franck Ribery je prije tri godine vjerovao da će osvojiti Zlatnu loptu nakon što je s Bayernom došao na krov Evrope.

Ribery je u 2013. godine pružao možda i najbolje partije u svojoj karijeri, te je bio jedan od najzaslužnijih što je Bayern te godine osvojio titulu Lige prvaka. Mnogi su vjerovali da će Ribery prekinuti dominaciju Messija i Ronalda, te osvojiti Zlatnu loptu.

Na kraju se to nije desilo jer je Zlatna lopta te godine otišla u ruke Cristiana Ronalda. Ribery je bio vidno razočaran, a za njemačke medije izjavio je danas da se nada da se to neće desiti ove godine njegovom saigraču Robertu Lewandowskom.

"Bayern je prethodnih godina imao odlične napadače kao što su Luka Toni, Mario Gomez ili Miroslav Klose. Ipak, Lewandowski je neka posebna klasa. On je jedan od najboljih napadača ikada i jednostavno mora osvojiti Zlatnu loptu. Već nekoliko godina igra na vrhunskom nivou, ali ove godine je nadmašio sam sebe. Nadam se da će to neko prepoznati i dati mu Zlatnu loptu", rekao je Ribery.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dominacija Lionela Messija i Cristiana Ronalda traje već deset godina. Posljednji igrač koji je uspio osvojiti nagradu prije ovog dvojca bio je Kaka 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi