Ricardo Carvalho osuđen na sedam mjeseci zatvora
Foto: EPA

Zbog utaje poreza

Ricardo Carvalho osuđen na sedam mjeseci zatvora

M. Šljivak

Iskusni portugalski fudbaler Ricardo Carvalho (39) osuđen je na sedam mjeseci zatvora zbog utaje poreza.

Sud u glavnom gradu Španije odlučio je da Portugalca osudi na sedam mjeseci zatvora zbog utaje poreza iz 2011. i 2012. godine u vremenu dok je nosio dres Real Madrida.

Carvalho je pred sudom priznao kako je utajio više od pola miliona eura koje je dobio za prava na fotografije. Osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanu od sedam mjeseci i novčanu kaznu od 142.822 eura.

Također, ranije je Carvalho isplatio u sumu koju je stekao prilikom utaje poreza, a dobre vijesti za njega su te da po španskim zakonima on neće morati u zatvor, jer svaka kazna ispod 24 mjeseca je uvjetna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije je za isti prekršaj osuđen i Lionel Messi koji je dobio kaznu zatvora u trajanju od 21 mjesec, dok je još uvijek aktuelno i suđenje Cristianu Ronaldu.

Carvalho je od 2010. do 2012. godine nosio dres Kraljeva iz Madrida, a trenutno 39-godišnji fudbaler nastupa za kineski Shanghai SIPG.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti