Ricardo Carvalho otišao u Kinu

Shanghai SIPG doveo i Portugalca

Ricardo Carvalho otišao u Kinu

M. Šljivak

Iskusni portugalski fudbaler Ricardo Carvalho karijeru će nastaviti u kineskoj Superligi.

Ovaj 38-godišnji štoper potpisao je jednogodišnji ugovor s kineskom ekipom Shanghai SIPG, koja je nedavno dovela Brazilaca Oscara u svoje redove.

Portuglac iza sebe ima bogato iskustvo igranja u Evropi i sigurno je da će predstavljati veliko pojačanje za za Shanghai, koji u svojim redovima pored Oscara ima i fantastičnog napadača Hulka.

Carvalho je tijeom karijere nosio dres evropskih velikana. Karijeru je počeo u Portu, da bi nakon osvajanja Lige prvaka s ovim timom 2004. godine napustio klub i otišao u Chelsea.

Nakon šest sezona u redovima londonskog kluba, igrao je još tri godine za Real Madrid, a posljednje tri sezone proveo je u Monacu.

Sada je i on odlučio da dodatno naplati fudbalsku karijeru, te je prihvatio ponudu iz Kine.

Uslovi transfera nisu poznati, ali sigurno je 38-godišnji fudbaler dobio ponudu koja se ne odbija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi