Rijedak slučaj: Presudio je razum, a ne silni milioni!

Neće u Madrid i Manchester, već u Amsterdam

Rijedak slučaj: Presudio je razum, a ne silni milioni!

Teme:

Norveško 'čudo od djeteta', Martin Ødegaard, donio je odluku u kojem će klubu nastaviti karijeru. Iako su se spominjali najveći evropski velikani poput Real Madrida ili Manchester Uniteda, reprezentativac Norveške koji ima samo petnaest godina vodio se razumom i odabrao - Ajax!

Holandski tim, koji važi za jedan od najvećih rasadnika talenata na svijetu, ponudio je Ødegaardu mjesto u seniorskoj momčadi i pružanje prave prilike za igru na najvišem nivou. To je nešto na šta bi Ødegaard, vrlo vjerovatno, trebao čekati i nekoliko godina u Unitedu ili Realu.

"Ovdje igrači poput njega dobijaju šansu u prvom timu. Znamo svi da u najvećim evropskim klubovima nije tako, posebno u Real Madridu i Manchester Unitedu, pa i Liverpoolu. Nema šanse da bi čelnici tih klubova imali strpljenja da ga čekaju. Mi imamo", rekao je Frank de Boer, trener Ajaxa.

Ødegaarda ne traže samo ta dva kluba, već i brojni drugi poput Barcelone i Bayerna, ali je mladi igrač najbliži potpisu za Ajax. Holandski klub, ma koliko bio velik klub, danas ipak ne može u istu rečenicu sa gore pomenutim velikanima, pa se Norvežaninova odluka zaista može smatrati velikim čudom, ali i rijetkim primjerom koji bi, između ostalog, češće trebali slijediti i igrači sa ovih prostora.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Petnaestogodišnji dječak igra za Stromsgodset u svojoj domovini, a 13. oktobra je ušao u historiju kao najmlađi igrač u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kada je debitovao za A tim svoje selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.