Rijeka dovela pojačanje iz Italije, potpisuje i Australac

Novi fudbaleri na Rujevici

Rijeka dovela pojačanje iz Italije, potpisuje i Australac

Rijeka je veoma aktivna u finišu ljetnog prelaznog roka, a očekuje se da do njegovog završetka na Rujevicu stigne još nekoliko fudbalera.

Hrvatski prvak je finalizirao dovođenje Maxwella Acostyja, 25-godišnjeg krilnog napadača iz Gane koji je prošle sezone nastupao u Italiji. Igrao je u Seriji A, gdje je nastupao za Crotone, i u Seriji B gdje je nosio dres Latine.

Ovaj fudbaler je sa Rijekom dogovorio jednogodišnju posudbu iz Crotonea uz obavezan otkup ugovora nakon njenog isteka, a zvanično će biti predstavljen sutra u 14 sati.

Osim Acostyja, u Rijeku stiže australski reprezentativac Jason Davidson, koji bi također u narednih dan ili dva trebao potpisati trogodišnji ugovor. Ovaj 26-godišnjak je obavio ljekarski pregled i vrlo brzo će pojačati konkurenciju na poziciji desnog beka u timu hrvatskog šampiona.

Jason Davidson u Rijeku stiže kao slobodan igrač, a prošle sezone je igrao za Groningen. Prethodno je nastupao za Huddersfield, WBA, Heracles, Pacos Ferreiru...

Podsjetimo, za Rijeku je prije nekoliko dana potpisao i grčki fudbaler Charalampos Mavrias, koji je u prošlosti igrao za Panathinaikos, Sunderland, Fortunu i Karsruhe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi