Rijeka dovela pojačanje iz Njemačke

Stigao Punčec

Rijeka dovela pojačanje iz Njemačke

U aktuelnom hrvatskom prvaku Rijeci nastavljaju sa jačanjem igračkog kadra.

Pred Rijekom je uskoro nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a kako bi momčad što spremnije dočekala izazove koji dolaze, kao novo pojačanje doveden je 25-godišnji stoper Roberto Punčec.

Punčec je sa Rijekom potpisao trogodišnji ugovor, a na Rujevicu dolazi iz Njemačke, gdje je proteklih godina nosio dres drugoligaša Union Berlina. 

"Ovo je za mene korak unaprijed. Prvi put u životu dolazim u prvaka Hrvatske i osvajača hrvatskog Kupa. U Rijeci se već nekoliko sezona stvara jedna fantastična priča. Klub napreduje strahovitom brzinom i ovo je korak naprijed", prenosi klupska stranica Punčecove riječi. 

Pomenuti fudbaler je svoju karijeru započeo u Varaždinu, a osim Union Berlina u inostranstvu je još igrao za Maccabi iz Tel Aviva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi