Rijeka polako otvara slavljenički šampanjac

Nikad bliže tituli

Rijeka polako otvara slavljenički šampanjac

E. Škorić

Poraz Dinama u Koprivnici na najbolji je način iskoristila Rijeka, koja je večeras s 2:0 pobijedila Osijek.

Prije meča Rijeka - Osijek odigran je onaj između Slaven Belupa i Dinama, a domaćin je napravio iznenađenje i slavio s 2:1.

Rijeka je objeručke prihvatila još jedan poklon Modrih, slavila s 2:0 protiv Osijeka i došla na korak od osvajanaj naslova, pa sada ima čak osam bodova više od najtrofejnijeg hrvatskog kluba s Maksimira.

Riječani su od prve minute počeli da torpeduju gol Osijeka i bilo je samo pitanje vremena kada će biti matiran golman gostiju. Desilo se to u 11. minuti kada je dosuđen penal za domaće, kojeg je iskoristio Bezjak.

Gostujući nogometaš Ejupi je u 13. minuti dobio prvi, a u 45. minuti drugi žuti karton, pa je Rijeka imala igrača više u drugom dijelu i nije dozvolila kiks. U finišu je dosuđen još jedan penal za domaće, Andrijašević je bio precizan za konačnih 2:0.

HNL, 30. kolo:

Rijeka - Osijek 2:0 (Bezjak 11 - penal, Andrijašević 90 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi