Rijeka pronašla zamjenu za Ristovskog
Foto: EPA

Vraća se bivši igrač

Rijeka pronašla zamjenu za Ristovskog

Prodaja Stefana Ristovskog u lisabonski Sporting primorala je rukovodstvo Rijeke da potraži adekvatnu zamjenu. 

Makedanac se u HNL-u isprofilisao u najboljeg bočnog igrača, a zahvaljujući igrama koje je pružao postao je tražena roba na tržištu. U borbi za njegove usluge kao pobjednik je na kraju izašao Sporting iz Lisabona koji će za transfer izdvojiti tri miliona eura. 

U Rijeci su svjesni kako vremena za kukanje nema i već traže zamjenu. Navodno, prvi "pick" im je Ivan Tomečak, koji je imao priliku nastupati za Rijeku u periodu od 2013. do 2015. godine. 

Riječani smatraju kako bi se Tomečak sjajno uklopio, jer dobro poznaje rad Keka i njegov sustav mu odgovara, a uz to bio bi od velike pomoći u predstojećoj utakmici protiv Olympiakosa. 

Tomečak se trenutno vodi kao igrač Al-Nassra, no klub iz Saudijske Arabije nema ništa protiv prodaje koja bi donijela i određenu zaradu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi