Rijeka se prepala velike prilike i propustila 'meč loptu'

Kiks protiv Istre

Rijeka se prepala velike prilike i propustila 'meč loptu'

Rijeka je danas imala idealnu priliku da se na milimetar primakne toliko željenoj tituli prvaka Hrvatske.

Nakon što je Dinamo na Maksimiru izgubio od Hajduka sa 2:0, Rijeka je mogla pobjedom nad Istrom pobjeći Modrim na velikih +7, ali kao da se ekipa Matjaža Keka pomalo prepala te prilike.

Rijeka je na gostovanju kod Istre remizirala odigravši 1:1, a u vodstvo je stigla u 39. minuti preko Gorgona, da bi Grzan u 57. iz penala zabio za konačan rezultat utakmice.

Uprkos kiksu u komšijskom derbiju, Rijeka je povećala bodovnu prednost nad Dinamom sa četiri na pet bodova, ali fudbalerima i navijačima ove ekipe na kraju ipak ostaje veliki žal za promašenom prilikom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi