Rijeka srušila Dinamo, crveni kartoni bh. fudbalerima

Prvi meč finala Kupa u Maksimiru

Rijeka srušila Dinamo, crveni kartoni bh. fudbalerima

Zagrebački Dinamo danas je na svom terenu u prvom susretu finala Kupa Hrvatske dočekao Rijeku. Gosti su slavili rezultatom 1:0. 

Prvu priliku na susretu imala je Rijeka, ali je udarac Moisesa zaustavio Ježina. Dinamo je zaprijetio preko Soudanija u 22. minuti susreta, ali je ostalo bez promjene rezultata. Gosti su još jednom pokušali u 25. minuti preko Krstanovića, ali ostaje na Maksimiru 0:0. 

U 40. minuti susreta Rijeka je došla do vodstva. Strijelac je bio Tomečak. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Rijeku. Domaćin je u nastavku pokušao doći do izjednačenja, ali nije uspio. Rijeka je meč završila sa dva igrača manje. Crvene kartone dobili su Damir Zlomislić i Marin Leovac, dvojica fudbalera koji su rođeni u BiH.

Pri koji je rođen u Širokom Brijeg isključen je pet minuta prije kraja utakmice, dok je Leovac koji je ođen u Jajcu crveni karton zaradio u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.