Rijeka u posljednjim sekundama poražena u Grčkoj
Foto: EPA

Pobjede upisali Napoli i Hapoel

Rijeka u posljednjim sekundama poražena u Grčkoj

E. Čaušević

Fudbaleri Rijeke večeras su poraženi na gostovanju protiv Olympiakosa (2:1) u prvom meču play-offa za Ligu prvaka.

Rijeka je i večeras na Karaiskakisu pokazala svoj kvalitet, te je uspjela ostvariti dobar rezultat pred revanš na Rujevici. Aktuelni prvak Hrvatske je bio autsajder večeras na teškom gostovanju u Pireju, ali gol u gostima im daje nade da mogu do grupne faze Lige prvaka.

Gostujući tim u samom finišu prvog poluvremena uspio je da povede sa 1:0, kada je mrežu Olympiakosa zatresao Heber. Međutim, sredinom drugog dijela grčki tim je uspio preko Odjidja-Ofoea da poravna na 1:1. Kada se očekivao kraj meča domaći su preokrenuli i golom Romaa slavili sa 2:1.

Revanš susret igra se za sedam dana na Rujevici, a Rijeka je ostvarili dobar rezultat pred drugi meč play-offa Lige prvaka. Sigurnu pobjedu ostvario je večeras i Napoli koji je na domaćem terenu savladalo Nicu sa 2:0.

Prvi gol za Napoli postigao je Mertens, dok je posao završio Jorginho golom iz penala za konačnih 2:0. Treba dodati da je Nica ovaj meč završila sa devet igrača nakon što su Koziello i Plea u 79. minuti zaradili crvene kartone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dobar rezultat večeras je ostvario i Maribor koji je poražen sa 2:1 na gostovanju protiv Hapoel Beer Sheve. No, gol u gostima koji je postigao Tavares daje dobre šanse Mariboru da dođe do grupne faze. Golove za Hapoel postigli su Nwakaeme i Tzedek.

Posljednjih 15 minuta u ekipi Maribora odigrao je i bh. fudbaler Jasmin Mešanović koji je zamijenio Tavaresa. 


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi