Rijetki su ispred Ibrahimovića, među njima i Sušić
Foto: EPA

Najbolji strijelci PSG-a

Rijetki su ispred Ibrahimovića, među njima i Sušić

E. Škorić

Sjajni švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović polako ide prema samom vrhu najboljih strijelaca koje je francuski PSG ikada imao.

Ibrahimović je nastavio svoju golgetersku seriju hat-trickom protiv Toulousea u subotu, pa je došao na šesto mjesto liste najboljih strijelaca PSG-a sa 72 gola. Tako se izjednačio s Brazilcem Raijem, koji je igrao na Parku prinčeva od 1993. do 1998. godine.

Ispred Ibrahimovića je Safet Sušić, selektor bh. reprezentacije, koji je postigao 85 golova u 343 utakmice. Popularni Pape je ujedno i najbolji asistent u povijesti Parižana.

Ispred Papeta je Kongoanac Franncois M'Pele sa 97 pogodaka u dresu PSGa-a, zatim Alžirac Mustapha Dahleb sa 98 golova, drugoplasirani je Francuz Dominique Rocheteau sa 100 golova, dok je na vrhu legendarni Portugalac Pauleta sa 109 golova.

Kako sada stvari stoje, Ibrahimović bi mogao postati najbolji PSG-ov strijelac svih vremena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.