"Rijetko je ko znao moje ime kada sam došao u Real"
Foto: EPA

Asensio o privikavanju u Madridu

"Rijetko je ko znao moje ime kada sam došao u Real"

M. Šljivak

Mladi fudbaler Real Madrida Marco Asensio (21) od dolaska u redove kraljevskog kluba briljira.

Njemu je trener prvaka Španije Zinedine Zidane u ljeto 2016. godine pružio šansu i to nakon  što je 21-godišnji fudbaler završio posudbu u ekipi Espanyola i nije se pokajao.

Asensio je odigrao sjajnu sezonu u dresu Kraljeva, a odlično je krenuo i u novu. Mladi fudbaler tvrdi kako još uvijek uči, a tvrdi da je po njegovom dolasku u klub rijetko ko znao kako se zove.

"Rijetko je ko znao ko sam kada sam se priključio ekipi. Sve je krenulo dobro po mene kada sam postigao gol protiv Seville u evropskom Superkupu", rekao je Asensio, te je dodao:

"Sergio Ramos mi je pomogao da se adaptiram na ekipu. Pružio mi je svu moguću podršku i bio je tu za mene", istakao je Asensio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je član Reala postao 2014. godine. Stigao je iz Mallorce, gdje je prošao omladinsku školu, a Real ga je iste sezone ostavio na posudbi u ovom klubu, da bi godinu potom zaigrao za Espanyol, gdje je potpuno eksplodirao.

Za Real je u proteklih sezonu i pol odigrao 56 utakmica i postigao je 17 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti