Rim tuguje: Lyon nakon velike borbe u četvrtfinalu

Roma ispala iz Evropa lige

Rim tuguje: Lyon nakon velike borbe u četvrtfinalu

Fudbaleri Lyona plasirali su se u četvrtfinale Evropa lige nakon što su večeras izgubili u gostima kod Rome sa podnošljivih 2:1 u revanšu osmine finala.

Roma je veoma dobro otvorila meč pa su u prvim minutama stvorili nekoliko dobrih prilika, ali ipak je mreža Lyona ostala netaknuta u tim trenucima. Prvi je do vodstva došao Lyon i to u 16. minuti kada je nakon prekida Diakhaby glavom pogodio za 0:1. Kada se mislilo da je Lyon riješio pitanje prolaska dalje, Roma je izjednačila već u narednom napadu. Iz prekida je ubacio De Rossi, a najbolje se u šesnaestercu gostiju snašao Strootman koji je pogodio za izjednačenje.

Do kraja prvgo poluvremena Roma je imala nekoliko dobrih prilika i to prije svega preko Nainggolana i Strootmana, ali rezultat se do odlaska na odmor nije mijenjao. 

Nastavak je donio potpunu inicjativu Rome koja je stvorila nekoliko velikih prilika. Na novi pogodak se čekalo do 60. minute, a lopta je ponovo završila u golu gostiju za potpuni preokret Rome. El Shaarawy je sjajno prošao po desnoj strani te ubacio loptu u peterac Lyona, a odbrana Lyona je nakon nespretne reakcije poslala loptu u vlastitu mrežu, tačnije uradio je to Tousart.

Rimska Vučica je nakon toga napadala još žešće, pa su ponovo imali nekoliko dobrih prilika. Najbolju je propustio El Shaarawy u 64. minuti koji je nakon sjajnog solo prodora šutirao pored gola. Do kraja je Roma nastavila sa napadima, ali do gola ipak nisu mogli pa su se morali pomiriti sa ispadanjem iz Evropa lige.

Lyon će svog protivnika u četvrtfinalu saznati sutra kada će se održati žrijeb u Nyonu.



Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi